• Standaard header

BREAKTHROUGH SERIE:
MISJA HELSLOOT

Geplaatst op 20-02-2017

 

Misja, vertel eens wat was het moment waarbij de knop om ging bij jou?

Ik draai al jaren als DJ op grote podia. Afgelopen zomer was ik met mijn gezin op vakantie in Zuid-Frankrijk. Omdat ik tussendoor moest draaien op een festival in het Amsterdamse bos, vloog ik op en neer. Op de terugweg at ik op Schiphol een maaltijd, toen ik van de diverse festival fotografen beeldmateriaal kreeg doorgestuurd. Nu wist ik wel dat mijn fysiek te wensen over liet, maar dit was een absolute reality check die ik niet langer kon ontkennen. Mijn lichaam werd uitvergroot op de mega televisieschermen die overal hingen. Toen wist: "Dit kan echt niet meer!"

 

Wat gebeurde er daarna?

Toen ik van vakantie terugkwam, zat ik met de vraag: "Hoe gaat ik het aanpakken?"

Ik was vroeger echt een teamsport mens en speelde op hoog niveau handbal. Het team had ik echt nodig om te presteren. Destijds moest ik stoppen door een knieblessure. Wat ik ook geprobeerd heb met sporten sindsdien, ik behield die drive niet. Dan ging het twee maanden goed en dan negen maanden weer niet.

Een vriend kwam langs, die ik notabene vroeger zelf jarenlang had getraind als handbal trainer. Hij zei: "Zo hallo, wat heb jij gedaan? Ik weet iemand en diegene is precies wat jij nodig hebt." Zo kwam ik bij Michel terecht.

Ik startte met het Back In Shape-programma. Een combinatie van voedingsadvies en trainen. Ze helpen je met de vraag: Wat heb jij nodig en hoe kunnen we jou beter maken? De grap is, dat mijn vriendin nooit had gedacht dat ik het zou volhouden, maar de knop ging om en ik gaf het alles wat ik had. Al snel verloor ik 12-15 kg en kwam ik veel beter in mijn vel te zitten.

 

Hoe heeft Active Sports Premium Club nog meer een verschil gemaakt voor je?

Vlak nadat ik begonnen was, kreeg ik met een aantal grote uitdagingen te maken. Naast mijn werk als DJ, ben ik al jaren zelfstandig professional in de ICT, waar ik webapplicaties ontwerp en bouw. Nadat de wet voor ZZP-ers veranderde kwam er een grote shift in de markt en was het heel lastig aan opdrachten te komen.

Wanneer je vast loopt op het ene vlak, dan werkt het door op het andere vlak. Zowel zakelijk als persoonlijk. Ik was mijn drive kwijt. Ook in mijn muziek. Vorig jaar stond ik op een aantal grote en mooie festivals, maar ik verloor mijn creativiteit, passie en bevlogenheid voor mijn muziek.

Trainen met Michel werd mijn houvast. Hij zei: "Iedereen is ergens supergoed in en daar moet je in geloven en je vol aan geven. Jij bent veel te nederig over wat je allemaal al hebt neergezet in grote organisaties." Niet alleen bood Michel mij een spiegel en handvaten in die tijd, hij moedigde me ook aan en zei: "Het komt echt wel goed". Hij deed me inzien waar mijn kracht, mijn toegevoegde waarde en mijn talent lag.

Waar ik echt blij van wordt, is een website of webapplicatie te bouwen voor een klant, zodat iedereen snapt wat er moet gebeuren. Niet zo'n hippe designerwebsite waar je eerst 6x op je achterhoofd moet krabben om te weten waar het over gaat. Het moet toegankelijk en begrijpelijk zijn voor de user. Iets simpel houden en iets moois maken voor een klant, daar ben ik echt bevlogen over!

Als iemand die altijd gewend was om op de achtergrond te werken, stapte ik door het trainen nu veel meer op de voorgrond. Daardoor kwam ik krachtiger en meer zelfbewuster over in meetings. Inmiddels ben ik weer volop aan de bak voor een prachtige grote landelijke organisatie.

 

Sport je nog steeds?

Ja zeker! Twee keer per week kom ik gewoon uit Delft en dat is me echt waard! Op maandag doe ik circuittraining en RPM en daarnaast doe ik één dag Personal Training. Ik moet er gewoon heen! Trainen bij Active Sports Premium Club is voor mij het totaalplaatje. Een leuke, relaxte en hechte club mensen die trainen en samen een mooi netwerk vormen. Mensen die elkaar oppeppen. Elkaar motiveren op een natuurlijke manier. Je zit er allemaal met hetzelfde doel. Iedereen is veel bewuster bezig met zijn of haar leven op alle vlakken. Daarnaast doe ik de oefeningen thuis via de app en train ik extra bij een sportschool bij mij aan het einde van de straat.

Ik heb mijn plezier en levenslust weer helemaal terug. Ik voel me supergoed! En bovenop alles heb ik ook de creativiteit en de passie voor mijn muziek weer helemaal teruggevonden.

 

Websites/Webapplicaties:    www.blue-monkey.info

DJ:                                         www.misjahelsloot.nl

 

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Laatste nieuws

  Locatie en (online) lessen Onze Premium locatie bij het Sportfondsen ...

  Lees meer
 • Corona Update

  Beste leden, Samen met de rest van de wereld worden we enorm getroffen doo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Wil jij nóg meer resultaat?

  Onder begeleiding van onze motiverende experts met een trainingsplan op maat

  Meer info
 • Fitness

  Fitness

  Train individueel, onder toeziend oog van onze fitness experts

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Neem deel aan onze energieke groepslessen; altijd vaste tijden, een gemotiveerde instructeur

  Lees meer
 • Herman Specker

  "Ik wist dat het anders moest, maar zag niet in hoe en hoe erg het nodig was. In januari 2017 besloot ik er iets aan te doen"

  Herman Specker
 • "Door Jomara en Michel heb ik geleerd, dat mijn lichaam tot veel meer in staat is, dan ik dacht!"

  Renske
 • Sabine Bartelse-van Zeijl <br>Media Consultant at SABINE

  "Michel heeft mij geleerd hoe ik mijn grenzen nog meer kan verleggen door het aanleren van betere technieken!"

  Sabine Bartelse-van Zeijl
  Media Consultant at SABINE
 • Thom Bartelse <br> National On Premise Manager at Red Bull

  "Michel leerde mij: No Excuses!"

  Thom Bartelse
  National On Premise Manager at Red Bull
 • "Morgen weer een dag, was mijn eeuwige excuus totdat ik bij Active Sports Premium Club ging trainen. "

  Jerrel Demijn
  Senior projectmanager
 • Frerika

  "Michel heeft ervoor gezorgd, dat ik in korte tijd het vertrouwen in mijzelf terug heb gevonden!"

  Frerika
 • Simone Luneburg <br> Owner at Klein Maar Dapper

  "Dankzij Michel voel ik me veel beter met als grootste overwinning: het lopen van de marathon!"

  Simone Luneburg
  Owner at Klein Maar Dapper