• Standaard header

BREAKTHROUGH SERIE:
KIM VAN DER HOEK

Geplaatst op 26-08-2016


Kim van der Hoek ( 42 jaar)
Entrepreneur Spice-Consultancy "Supporting start-ups to make corporate deals" over haar van Breakthrough.

Hoi Kim, leuk dat je mee wilt doen met onze interview serie. Vertel eens. Wat was jouw breakthrough moment?

De laatste twaalf jaar heb ik niet veel meer gesport, terwijl ik vroeger bloedfanatiek was. Ik deed op wedstrijdniveau aan zwemmen. Verder tenniste ik en reed ik paard. Sterker nog, ik ben ooit bedrijfsleider bij een sportschool geweest. Hoe ironisch.

Na mijn scheiding en een aantal andere gebeurtenissen in mijn leven, heb ik het sporten bijna helemaal losgelaten. Steeds een paar weken fanatiek, maar daarna haakte ik weer af. Met alle gevolgen vandien (hallo kilo’s, hallo stress). Een paar maanden geleden heb ik mijn baan bij een grote corporate organisatie opgezegd. Ik kwam eindelijk tot de conclusie dat ik er gewoon niet meer gelukkig van werd. Toen ik eenmaal thuis op de bank zat dacht ik NU is het moment! Ik was het zo beu om altijd maar moe te zijn, me niet fit te voelen. Maar bovenal ook niet de energie en focus te hebben om mijn plannen waar te maken. Ik zat op die bank en dacht: "Als ik zo doorga, dan weeg ik binnen de kortste keren ook nog eens 90 kilo. Alle lekkere wijntjes en dineetjes ten spijt. Dat gaat me niet gebeuren!" was mijn conclusie.

Wat was jouw breakthrough moment? Het moment dat je dacht: Nu ga ik!

Volgend jaar september gaan mijn vriend en ik trouwen op Santorini. Dat is natuurlijk ook een extra motivatie: Eyes on the prize! Ik had via een bekende op Facebook iets gezien over Active Sports Premium Club. Ik zat echter absoluut niet te wachten op zo'n schreeuwlelijke trainer -die je altijd op tv ziet - dus ik twijfelde enorm. Mijn vriend had weinig last van dat excuus, dus die besloot gewoon ervoor te gaan. Aangezien ik redelijk competitief ben, kon ik natuurlijk niet achter blijven. En daar ging ik.

Waarom dan toch Active Sports Premium Club?

Elite trainers Michel, Jomara en Cor zijn oprecht fijne mensen die op de relatie met hun mensen gaan zitten. Helemaal geen schreeuwende trainers. Integendeel. Het zijn stuk voor stuk professionals die je het vertrouwen geven dat je het kunt. Ze leren je te stoppen met denken en leren je te focussen en het gewoon te doen. Ze helpen je stap voor stap je grenzen te verleggen, niet je grenzen te overschrijden. Hierdoor krijgt mijn vertrouwen een boost. Ik ga uit mijn hoofd zodra ik veel meer contact met mijn lijf krijg. Dit brengt mij weer terug in balans. Fysiek, maar ook mentaal. Dit heeft zeer positieve uitwerking op alle onderdelen van mijn leven. Wat ik verder zo waardeer aan Active Sports Premium Club is dat er geen spiegels hangen. Je bent dus volledig gefocust op hoe je traint en hoe je het ervaart. Niet hoe je eruit ziet tijdens het trainen.

Een ander motto van ASPC is 'No Excuses'. Welke excuses heb jij voor jezelf uit de weg geruimd?

Ik heb vooral geleerd, dat ik weer kan vertrouwen op mijn lijf. Heerlijk! Weet je, als je vast zit in je hoofd en je beweegt verder niet, dan kun je ook je hoofd niet leegmaken. Onbegonnen werk en echt heel vervelend. Door weer te gaan sporten, kreeg ik weer letterlijk ruimte in mijn hoofd. Focus. Daardoor ontstond er helderheid over mogelijkheden en nieuwe richtingen.

Welke breakthroughs heb je nog meer gemaakt sinds die eerste dag?

Natuurlijk ben ik heel wat kilo's kwijt inmiddels. Maar wat voor mij nog belangrijker is, ik heb het plezier in sporten weer terug. Naast de 2x Personal Training per week,  volg ik ook nog een aantal groepslessen. Ik heb vooral geleerd dat je zelf de kracht en de macht hebt om je eigen patronen te doorbreken. Niet altijd met je hoofd. In mijn geval simpelweg door letterlijk in beweging te komen. Soms heb je daarbij even wat support nodig voor de eerste stappen. Maar inmiddels heb ik zelf mijn motivatie weer helemaal terug. Ik ben geestelijk ook weer veel scherper. Iets wat ervoor gezorgd heeft dat ik ook in mijn werk de nieuwe richting te pakken heb. Ik weet precies wat ik niet meer wil, maar veel belangrijker, mijn focus ligt nu geheel op wat ik wel wil.

In deze 'Breakthrough serie’ laten we onze Active Sports Premium Club-leden aan het woord. Inspirerende mannen en vrouwen, die één ding gemeen hebben. Ze hebben een drukbezet leven en willen kwaliteit in hun leven. Op een dag besloten ze: Het is genoeg! Niet langer excuses verzinnen, maar je grenzen verleggen. In deze interview-serie vertellen zij hoe deze Breakthrough ervoor zorgt, dat hun leven naar The Next Level is getild.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Laatste nieuws

  Locatie en (online) lessen Onze Premium locatie bij het Sportfondsen ...

  Lees meer
 • Corona Update

  Beste leden, Samen met de rest van de wereld worden we enorm getroffen doo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Wil jij nóg meer resultaat?

  Onder begeleiding van onze motiverende experts met een trainingsplan op maat

  Meer info
 • Fitness

  Fitness

  Train individueel, onder toeziend oog van onze fitness experts

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Neem deel aan onze energieke groepslessen; altijd vaste tijden, een gemotiveerde instructeur

  Lees meer
 • Herman Specker

  "Ik wist dat het anders moest, maar zag niet in hoe en hoe erg het nodig was. In januari 2017 besloot ik er iets aan te doen"

  Herman Specker
 • "Door Jomara en Michel heb ik geleerd, dat mijn lichaam tot veel meer in staat is, dan ik dacht!"

  Renske
 • Sabine Bartelse-van Zeijl <br>Media Consultant at SABINE

  "Michel heeft mij geleerd hoe ik mijn grenzen nog meer kan verleggen door het aanleren van betere technieken!"

  Sabine Bartelse-van Zeijl
  Media Consultant at SABINE
 • Thom Bartelse <br> National On Premise Manager at Red Bull

  "Michel leerde mij: No Excuses!"

  Thom Bartelse
  National On Premise Manager at Red Bull
 • "Morgen weer een dag, was mijn eeuwige excuus totdat ik bij Active Sports Premium Club ging trainen. "

  Jerrel Demijn
  Senior projectmanager
 • Frerika

  "Michel heeft ervoor gezorgd, dat ik in korte tijd het vertrouwen in mijzelf terug heb gevonden!"

  Frerika
 • Simone Luneburg <br> Owner at Klein Maar Dapper

  "Dankzij Michel voel ik me veel beter met als grootste overwinning: het lopen van de marathon!"

  Simone Luneburg
  Owner at Klein Maar Dapper