• Standaard header

BREAKTHROUGH SERIE:
BRENDA ALTORF

Geplaatst op 14-10-2016

Brenda Altorf (42 jaar)

Serial entrepreneur, freelance online MarCom generalist over haar van Breakthrough.

 

Hoi Brenda, tof dat je meedoet. Vertel eens. Wat was jouw breakthrough moment?

Ik zal eerlijk bekennen. Ik vond sporten echt het allerstomste wat er was. Nooit had ik zin en het was ook niet echt nodig, want echt heel dik ben ik niet en mijn energie-level laat niets te wensen over. Ik heb tof werk, een tof leven in een toffe stad. Dus tja: nul gemotiveerd dus om in actie te komen.

Maar toch ben je nu aan het sporten geslagen! Dat maakt me wel nieuwsgierig!

Via Facebook kwam ik op de site van Active Sports Premium Club. Als online marketeer werd ik getriggerd door hun overtuigende en goed converterende site en ik liet me verleiden om op de ‘bel mij’-knop te klikken. Binnen 24 uur hing Michel aan de telefoon. "Waarom wil je sporten?" vroeg hij mij al vrij snel. "Weet ik veel", antwoordde ik nonchalant. "Met zo'n houding ga ik niet eens met je aan de slag." was zijn rustige reactie. Die pakte me gelijk. In één klap was ik aan! Wacht eens even....dat laat ik me geen twee keer zeggen.

 

Waarom dan toch Active Sports Premium Club?

Michel, maar ook die van Cor en Jomara, zijn grote kracht is dat hij je laat nadenken over je eigen keuzes en de consequenties daarvan. Ze laten daarbij de keuze geheel bij jou. Hooguit meedenkend. Dat spreekt mij aan: zelf doen, zelf verantwoordelijkheid nemen. Zonder directe druk van buitenaf. Zij weten wat je aankan. Schijnbaar weet je zelf ook wel dat je geen enkel excuus voor jezelf kunt verzinnen om dan iets niet te doen. Tijdens het trainen, heb ik toch wel een paar 'mindfucks' voor mezelf overwonnen. Dingen waarvan ik dacht dat ik het niet kon. Maar als je iets wilt, de angst voelt en het dan toch doet, dan is de overwinning 26x zo tof. Ik heb echt nog nooit een training afgezegd. Dat mag wel een unicum genoemd worden.

Welke excuses heb jij voor jezelf uit de weg geruimd?

Deze persoonlijke overwinningen hebben mij ook op professioneel vlak geen windeieren gelegd. Want ik durfde nee te zeggen tegen een verlenging van mijn opdracht bij een grote corporate organisatie. Ik heb nog nooit nee gezegd tegen een opdrachtgever. Zeker ook omdat ik een groot hart heb voor deze betreffende klant. Voor mij was dit dus echt een hele spannende aangelegenheid. Ook omdat ik nog geen zicht had op een nieuwe opdracht. Ik wilde iets nieuws, dus besloot ik voor het eerst nee te zeggen. Te vertrouwen dat een nieuwe klus zich vanzelf zou aandienen.Twee dagen later belde Radio 538 met een geweldige en grote mooie klus. Op vrijdag zat ik daar op kantoor voor een eerste kennismaking en op maandag ben ik al begonnen. 

Goed verhaal! Welke breakthroughs heb je nog meer gemaakt sinds die eerste dag?

Hahaha, nou die heeft helemaal niets met sport of werk te maken. Maar met Zwarte Cross. Ja, die had je niet zien aankomen he? Het is een jaarlijks evenement in het oosten van het land. Tijdens een optreden van De Staat kwam het nummer Witchdoctor. Er is een vast onderdeel binnen het optreden. Op een gegeven moment heb je namelijk in zogenaamde 'de pit' een groep die helemaal los door te ouderwets Achterhoeks te Høken. Het betekent bij mannen iets als 'compleet uit je bol gaan'. Flipping scary om te zien, maar ik dacht: "Ik wil dit gewoon!" Dus hop die pit in en gaan. Ik heb mijn angst overwonnen door niet te denken maar gewoon te doen! Precies zoals ik dat van Michel, Jomara en Cor heb geleerd. En dat op mijn 42e. Zo zie je maar, dat sporten is zo gek nog niet!

 

Brenda is naast ondernemend mens en freelance MarCom generalist ook organisator Restaurantweek Curacao, mede-eigenaar ScentAir en eigenaar blog Bijzonder Curacao.

In deze Breakthrough-serie laten we onze Active Sports Premium Club-leden aan het woord. Inspirerende mannen en vrouwen, professionals, die één ding gemeen hebben. Ze hebben een drukbezet leven en willen kwaliteit in hun leven. Op een dag besloten ze: Het is genoeg! Niet langer excuses verzinnen, maar je grenzen verleggen. In deze interview-serie vertellen zij hoe deze Breakthrough ervoor zorgt, dat hun leven naar The Next Level is getild.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Laatste nieuws

  Locatie en (online) lessen Onze Premium locatie bij het Sportfondsen ...

  Lees meer
 • Corona Update

  Beste leden, Samen met de rest van de wereld worden we enorm getroffen doo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Wil jij nóg meer resultaat?

  Onder begeleiding van onze motiverende experts met een trainingsplan op maat

  Meer info
 • Fitness

  Fitness

  Train individueel, onder toeziend oog van onze fitness experts

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Neem deel aan onze energieke groepslessen; altijd vaste tijden, een gemotiveerde instructeur

  Lees meer
 • Herman Specker

  "Ik wist dat het anders moest, maar zag niet in hoe en hoe erg het nodig was. In januari 2017 besloot ik er iets aan te doen"

  Herman Specker
 • "Door Jomara en Michel heb ik geleerd, dat mijn lichaam tot veel meer in staat is, dan ik dacht!"

  Renske
 • Sabine Bartelse-van Zeijl <br>Media Consultant at SABINE

  "Michel heeft mij geleerd hoe ik mijn grenzen nog meer kan verleggen door het aanleren van betere technieken!"

  Sabine Bartelse-van Zeijl
  Media Consultant at SABINE
 • Thom Bartelse <br> National On Premise Manager at Red Bull

  "Michel leerde mij: No Excuses!"

  Thom Bartelse
  National On Premise Manager at Red Bull
 • "Morgen weer een dag, was mijn eeuwige excuus totdat ik bij Active Sports Premium Club ging trainen. "

  Jerrel Demijn
  Senior projectmanager
 • Frerika

  "Michel heeft ervoor gezorgd, dat ik in korte tijd het vertrouwen in mijzelf terug heb gevonden!"

  Frerika
 • Simone Luneburg <br> Owner at Klein Maar Dapper

  "Dankzij Michel voel ik me veel beter met als grootste overwinning: het lopen van de marathon!"

  Simone Luneburg
  Owner at Klein Maar Dapper